Foto: Dierenbescherming

58 katten uit een huis in Katwijk gehaald

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

De Dierenbescherming en de politie hebben vorige week bijna zestig katten uit een huis in Katwijk gehaald. Dat maakten ze gisteren bekend. 

In een huis in Katwijk zijn 58 katten gevonden. Een inspecteur van de Dierenbescherming en een agent vonden de dieren na een melding bij de dierenpolitie. Volgens de bewoner van het huis waren er 20 katten in huis. Dat bleken er dus veel meer te zijn!

Slecht verzorgd

De katten die zijn gevonden, waren er slecht aan toe. De helft was te mager en de vachten van de langharige katten waren niet goed verzorgd. In het huis rook ook het heel sterk naar kattenpis. De inspecteur van de Dierenbescherming zag daarnaast dat er op de vloer overal uitwerpselen lagen. Op de grond stonden ook dozen met voer.

De Dierenbescherming deelde een filmpje van de vieze woning. 

Katten meegenomen

De katten zijn door de Dierenbescherming meegenomen en de woning zal worden schoongemaakt. De bewoner had ook een vogel en een hond. Die mag hij waarschijnlijk wel houden, op voorwaarde dat hij  met de hond naar de dierenarts gaat. De politie heeft in een proces-verbaal opgeschreven wat er is gebeurd. Maar of de eigenaar ook een boete of straf krijgt is nog niet bekend. Hij krijgt wel sowieso hulp aangeboden.

Anderen lazen ook: 'Katten kunnen hun eigen naam herkennen'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wonen er ook mensen in

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.