Foto: ANP

5x nieuwtjes op Dierendag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Het is vandaag Dierendag! De ideale dag om je huisdier eens in het zonnetje te zetten. Deze bijzondere dierennieuwtjes kwamen vandaag voorbij.

Koninklijke hond

Woef! Het gezin van koning Willem-Alexander heeft een nieuwe huisgenoot. Op Instagram en Twitter plaatsten ze een foto van hun nieuwe hond Mambo. Het is een toy poedel. De familie heeft al drie labradors: Luna, Skipper en Nala. 

Eet Geen Dierendag

We zijn extra lief voor dieren vandaag. Daarom organiseert Wakker Dier elk jaar op 4 oktober de Eet Geen Dierendag. Eet vandaag daarom lekker iets anders, zeggen ze. Ze hopen dat dierendag daardoor de diervriendelijkste dag van het jaar wordt.

Vis-vangst

Dierendag is niet compleet zonder een viral dierenfilmpje. Deze Amerikaanse jongen had net een vis gevangen, toen er een alligator uit het water kwam gerend. Hij jatte de vis zo van de hengel. Bekijk hier het filmpje:

Weinig gedumpte 'coronadieren'

Goed nieuws vandaag: er zijn niet veel dieren gedumpt die tijdens corona zijn aangeschaft. Nu.nl vroeg daarnaar bij dierenorganisaties. Deskundigen waren bang dat mensen tijdens de coronacrisis in een opwelling een huisdier hadden gekocht. Om ze vervolgens weer te dumpen. Katten en honden zijn niet meer terug gebracht dan normaal. Maar veel mensen willen wel van hun konijn af.

Leukste kat

Niet alleen Kidsweek organiseerde een verkiezing voor huisdier van het jaar, maar ook Radio 10 hield een wedstrijd. Kat Mattie werd de winnaar. Door een ongeluk mist het dier zijn staart en één oog.

Foto: ANP

Anderen lazen ook: Hoera! Ara Charlie is Dier van het Jaar 2021.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook