winnie de poeh

5x wijze lessen van en weetjes over Winnie de Poeh

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Poeh-poeh! Het is Winnie de Poeh-dag. En dus mag je vandaag de hele dag ‘Poeh-poeh’ roepen. Alleen wie is hij eigenlijk? Vijf wijze lessen van en weetjes over deze wijze beer.

1. Van Canada naar Engeland

Winnie de Poeh was oorspronkelijk een echte beer uit Canada. Tijdens de Eerste Wereldoorlog reisde een aantal soldaten uit de Canadese stad Winniepeg naar Europa. Eén van hen kocht toen een kleine beert en noemde hem Winnie, naar zijn woonplaats. Winnie werd de mascotte van de soldaten en reisde mee naar Engeland. Toen de soldaten in de oorlog moesten gaan vechten, in Coleburn (Frankrijk), vonden ze dat Winnie een beter thuis moest krijgen. Ze lieten hem achter in Londen, in de dierentuin daar.

2. Schrijver en zijn zoon

Schrijver, A.A. Milne kwam samen met zijn vijfjarige zoon regelmatig in die dierentuin. Deze laatste werd 'verliefd' op Winnie en vernoemde zijn knuffelbeer naar hem. Dit was de reden dat zijn vader over de beer ging schrijven.

3. Eerste boek

In 1926 werd het eerste verhaal over Winnie de Poeh gepubliceerd. Een tweede boek kwam in 1928 uit. Later werden er nog meer boeken, films en series over de beer gemaakt.

4. Chinese president

In China worden berichten op social media over van Chinese politicus Xi Jinping en Winnie de Poeh gecensureerd. Xi wordt al jaren vergeleken met de beer, dit zou ervoor zorgen dat de president minder serieus genomen werd.

5. Liefde

Een bekende uitspraak van Knorretje is: 'Hoe spel je ‘liefde?'. Waarop Winnie de Poeh antwoordt: 'Je kunt het niet spellen, alleen voelen!'

Anderen lazen ook: President China verbiedt Winnie de Poeh-film.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

vet maar een duimpje om hoog Blij Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps