Pixabay - Vlinders

Aantal vlinders gaat razendsnel achteruit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Slecht nieuws uit de natuur, want het gaat niet goed met vlinders in Nederland. In 100 jaar tijd is het aantal met meer dan 80% gedaald.

En: 15 soorten zijn zelfs helemaal verdwenen, dat hebben onderzoekers laten weten. Al jaren daalt het aantal vlinders in Nederland. Drie jaar geleden leek het nog de goede kant op te gaan. Maar volgens de nieuwste cijfers vliegen er toch een heleboel minder rond dan eerst.

Minder bloemen

Hoe dat komt? Een belangrijke reden is dat het leefgebied van vlinders door de jaren heen veel kleiner is geworden. Veel plekken in Nederland zijn dicht gebouwd, waardoor de ruimte voor vlinders kleiner is geworden. Zo groeien er minder bloemen waar de vliegende insecten op af kunnen komen.

Vlinders lokken

Ook in andere landen in Europa zoals België en Engeland neemt het aantal vlinders af. Natuurorganisaties maken zich zorgen en gaan proberen om de dieren te helpen. Ook jij kunt in actie komen door de kleurrijke insecten naar jouw tuin of balkon te lokken. Benieuwd? Lees hier hoe je dat kunt doen.

Anderen lazen ook: Bijzonder: een oude nieuwe vlinder ontdekt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

jamer maar ze zijn wel mooi

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps