Route

Aapje belt de politie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

‘Hallo, dit is de politie. Wat is er aan de hand?’ Toen afgelopen weekend het alarmnummer van de politie in het Amerikaanse San Luis werd gebeld, werd er snel opgehangen. En bij terugbellen, kreeg de politie geen gehoor. Agenten gingen daarom maar poolshoogte nemen. Was er echt iemand in nood of werd er kattenkwaad uitgehaald?

Na grondig onderzoek bleek dat er van kattenkwaad geen sprake was. Wel van apenstreken. De beller was namelijk kapucijnaapje Route. Hij woont in een opvangcentrum voor wilde dieren die als huisdier zijn gehouden. Daar had hij de mobiele telefoon uit een karretje van een van de verzorgers gepakt en toevallig de knopjes van het noodnummer ingedrukt.

Superslim

Kapucijnaapjes zijn heel nieuwsgierig en superslim. Je kunt ze makkelijk trucjes leren en daarom zijn ze populair als huisdier. ‘Maar dit laat nog maar eens zien dat je apen echt niet als huisdier moet houden’, liet de opvang na het incident weten. Voor je het weet staat de politie op de stoep!

Anderen lazen ook: Wilde aap valt mensen aan


Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook