ANP

Ai! Kaaiman ontsnapt tijdens auto-ongeluk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Help! Een kaaiman alligator in de sloot! In de Groningse plaats Scheemda ontsnapte gisteren een kaaiman na een auto-ongeluk.

Door het ongeluk kwam de auto met daarin twee kaaimannen, die bij de krokodillenfamilie horen, in het water terecht. Een van de dieren zag zijn kans schoon en wist vlug te ontsnappen. Gelukkig kon de dierenambulance samen met de eigenaar het ontsnapte dier snel vangen. Niemand raakte gewond bij het ongeluk of bij het vangen van de kaaiman.

Dierenambulance

‘Dit hebben we nog nooit eerder meegemaakt’, zegt Chantal Doornbos van de dierenambulance tegen Metronieuws. ‘Gelukkig was de kaaiman snel terecht en konden we de automobilist met zijn reptielen thuisbrengen.’

1,60 meter

De dieren werden vervoerd in een buis, waardoor ze eigenlijk niet konden ontsnappen. Doordat de auto in het water kwam ging dat toch mis. De twee kaaimannen waren van een verzamelaar uit Winschoten. Eén dier was 1,60 meter lang en de ander een halve meter! 

Op deze foto's zie je hoe de kaaiman gevangen werd:

ANP

ANP

Anderen lazen ook: Mag dat, een krokodil als huisdier?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook