Dier van het Jaar
Dier van het Jaar

Alle genomineerden voor Dier van het Jaar 2022 op een rij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Ze zijn afgelopen jaar allemaal in het nieuws geweest met een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2022? We stellen de kanshebbers nog een keer aan je voor!

Bevers Billy en Bella uit Wildlands zijn stapelverliefd. De dierentuin hoopte al langer op een liefdesmatch tussen hun twee bevers. Maar die kregen flinke ruzie. Daarom kwam er een nieuw mannetje naar het park. Het was liefde op het eerste gezicht tussen het nieuwe koppel. De twee zijn onafscheidelijk. Nu duimen dat er snel kleine bevertjes komen. 

Hond Bram ving begin dit jaar vier jonge hangbuikzwijntjes. Die waren gedumpt in het Kuinderbos. De boswachter kreeg ze maar niet te pakken en haalde daarom hond Bram erbij. Hij is gespecialiseerd in het vangen van dieren zonder ze pijn te doen. Bram ving de vier zwijntjes, die daardoor veilig konden worden opgevangen.

De eikelmuis wordt ernstig bedreigd. Het kleine knaagdier loopt kans uit Nederland te verdwijnen. Met allerlei acties wordt geprobeerd het beestje te redden. Zo gaf de Zoogdiervereniging twintig eikelmuizen een zender. Op die manier kunnen ze precies zien wat de dieren nodig hebben om te overleven in het wild.

Schildpad Sorte heeft niet één, maar twee koppen! En zes pootjes aan zijn lijf. Zijn baasje schrok zich dan ook een hoedje toen hij geboren werd. Het leken wel twee schildpadden, maar Sorte blijkt maar één lijf en hart te hebben. Dat is gelukkig niet gevaarlijk. Het gaat zelfs hartstikke goed met hem.

Stemmen

Stemmen kan via www.diervanhetjaar.nl. Het winnende dier ontvangt een cheque van €1000  voor een goed dierendoel naar eigen keuze. De grootste stemmentrekker wint een spellenpakket van €150

Lees hier alles over Dier van het Jaar.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook