Foto: AP Eugene Garcia

Amerikaanse brandweer helpt berenwelp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de Amerikaanse staat Californië staat een groot deel van het bosgebied in brand. Meer dan zesduizend brandweerlieden zijn druk met blussen. Maar dat is niet hun enige taak. Zij houden ook dieren in de gaten, zoals dit berenwelpje.

Het beertje liep alleen door het bos. Brandweerman Johnnie Macy vermoedde dat moederbeer door het vuur is omgekomen en hield het jonge dier daarom in de gaten. Na vier dagen struinen was de beer nog alleen en daarom werd-ie meegenomen door mensen van een dierenopvang, vertelt de brandweerman aan het Amerikaanse persbureau AP. Hij noemt de situatie van de welp 'hartverscheurend'. 

De tekst gaat verder onder de foto van de beer.

Foto: AP

Gevlucht door een tunnel

Deze welp is niet de enige beer die is gered uit het vuur. Een andere gewonde welp werd behandeld voor brandwonden door de dierenopvang. Daaruit ontsnapte hij door een tunnel te graven. Die beer is inmiddels weer in het wild gespot.

Meer vuur

Meer dan duizend huizen en gebouwen werden verwoest door de enorme bosbranden die al een paar weken woedden in Californië. De bosbranden zijn voorlopig waarschijnlijk niet voorbij. Omdat het er nog steeds droog, winderig en warm is, worden nieuwe branden verwacht.

Europa

Ook in het zuiden van Europa woedden de afgelopen weken honderden bosbranden. In Italië, Turkije en Griekenland bijvoorbeeld. Ook in Zuid-Frankrijk zijn honderden brandweerlieden op dit moment aan het werk om meerdere bosbranden te blussen.

Anderen lazen ook: Hitterecord in Europa: 48,8 graden

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook