Foto: ANP

Amerikaanse politicus voert campagne met een beer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een Amerikaanse politicus probeerde deze week op een bijzondere manier indruk te maken. Hij nam een levende beer mee op campagne.

In de Verenigde Staten zijn politici aan het strijden voor de rol van gouverneur van de staat Californië. De gouverneur wordt met stemmen gekozen en is de belangrijkste man of vrouw van dat deel van het land. Om indruk te maken op de kiezers, nam politicus John Cox de bruine kodiakbeer Tag mee. Hij wil daarmee duidelijk maken dat er 'beestachtige veranderingen' nodig zijn en dat hij daarvoor kan zorgen.

Gevaarlijk en zielig

Het bruine, harige hulpje weegt zo'n vijfhonderd kilo en is enorm sterk. En dat vinden veel mensen veel te gevaarlijk. Ook dierenorganisaties zijn boos. Zij vinden dat een beer niet gebruikt moet worden om reclame te maken. Volgens de politicus is het niet gevaarlijk of zielig, omdat het dier mensen gewend is. Hij zou namelijk getraind zijn om in films te spelen.

JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

 

Anderen lazen ook: Quiz: Wat weet jij over Amerika?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook