verdwaalde zeeleeuw

Amerikaanse zeeleeuw raakt verdwaald in het bos

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In de Amerikaanse staat Washington zagen politieagenten een bijzondere weggebruiker in het bos: een 230 kilo zware zeeleeuw. Hij bleek verdwaald. De dichtsbijzijnde rivier ligt namelijk een heel stuk uit de buurt.

De zeeleeuw werd gezien in het bosrijke gebied Cowlitz County waar vooral herten en elanden wonen. Er wonen wel zeeleeuwen in deze omgeving. Zij leven alleen niet in het bos, maar in rivieren. En de dichtsbijzijnde rivier ligt kilometers ver weg, laat een dierenbeschermer uit Washington weten. 'Het is duidelijk dat deze zeeleeuw een paar keer de verkeerde afslag heeft genomen', zegt hij.

Niet de juiste spullen

Het dier was zaterdag al gespot door boswachters. Alleen hadden zij toen niet de juiste spullen om het dier te vangen en vervoeren. Daarom schakelden ze de volgende hulp in. Maar toen was de zeeleeuw alweer vertrokken. Uiteindelijk werd de zeeleeuw door onder andere de politie en dierenbeschermers gevangen en naar een rivier gebracht.

Anderen lazen ook: Papegaai met vliegangst gered uit boom.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

cool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps