Krododil

Australiërs verdrietig over dood stokoude krokodil

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Verdrietig nieuws uit Australië. Daar overleed de bejaarde zoutwaterkrokodil Bismarck. Het ruim 4,5 meter lange dier is waarschijnlijk door stropers gedood.

Bismarck, die vernoemd was naar een beroemde Duitse politicus uit de negentiende eeuw, was geliefd in het stadje waar hij in het water woonde. Hoe oud Bismarck precies was weet niemand, maar vermoedelijk tussen de 80 en 90 jaar oud.

De dode krokodil werd door een visser gevonden. Vermoedelijk is hij doodgeschoten door stropers. Waarom het dier is achtergelaten is niet bekend.

Goedmoedig

Thea Ormonde, die de krokodil al sinds haar kinderjaren kende, vertelde Australische media dat hij alleen gevaarlijk was voor schildpadden: 'We beschouwden Bismarck als deel van onze gemeenschap. Hij was zo'n goedmoedige ziel, voor zover krokodillen dat kunnen zijn. Hij was een van ons.' 

Bescherming

Ze zei ook dat Bismarck vaak lag te zonnen op een zandbank bij de plek waar ze vroeger met haar vader krabben ging vangen. 'Hij liet mensen altijd weten dat hij in de buurt was, maar nooit geniepig of agressief.' Volgens haar beschermde hij de inwoners door andere mannelijke krokodillen op een afstand te houden.

De inwoners van het stadje organiseren later deze maand een herdenkingsdienst voor 'hun krokodil'.

Anderen lazen ook Beroemde egel Mr. Pokee is overleden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook