Travis Nelson

Baasje fietst met dove kat door Londen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Sjezend op de fiets trekken Travis Nelson (46) en zijn dove Noorse boskat Sigrid door de Londense straten. En dat valt op. Overal waar ze komen, worden ze herkend. 

Toen Nelson ontslagen werd in coronatijd, had hij ineens genoeg tijd voor Sigrid. Hij wilde met zijn dierenvriend samen de stad verkennen. En dus trainde hij haar. Eerst aan het lijntje, toen in zijn mand en vervolgens met een veiligheidsbril op. De Noorse boskat is misschien doof, maar dat weerhoudt haar er niet van om eropuit te gaan. De pluizige viervoeter doet niets liever dan fietsen. 'Als ik de fietssleutels al aanraak, rent ze juichend naar deur', zegt Nelson. 

Beroemd

Nu crossen de twee vrolijk door de Londense straten. In het mandje kijkt de kat haar ogen uit over de stad Londen. Ze hoort geen autogeluiden, toeters of schreeuwende mensen. 'Ze is vooral nieuwsgierig en totaal niet bang.' En de twee zijn zelfs beroemd: 'Mensen zwaaien naar ons vanaf de straten. Het lijkt wel alsof we overal vrienden hebben.'

Travis Nelson

Anderen lazen ook: Filmpje: Kat op de Titanic.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook