Beeld: Shutterstock

Baby-zeehondje sluipt huis binnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een gezin uit Nieuw-Zeeland is flink verrast toen ze 's ochtends opstonden. Een baby-zeehondje was hun huis binnengeslopen en had zich er uren vermaakt. 

De familie Ross woont ongeveer 150 meter van de kust. Afgelopen woensdag kregen ze een wel heel bijzondere gast. Een jonge Nieuw-Zeelandse pelsrob was erin geslaagd om door twee kattenluiken het huis binnen te komen. Waarschijnlijk had huiskat Coco daarvoor haar territorium nog wel geprobeerd te verdedigen, maar was de zeehond daar niet van onder de indruk.

Even op de bank

De moeder van het gezin, Jenn, hoorde 's ochtends vroeg iets blaffen. Eerst dacht ze nog dat het een hond uit de buurt was, maar toen ze beter keek zag ze een schattig jong zeehondje. 'Hij schrok een beetje en waggelde door de gang naar de logeerkamer', aldus de vrouw in de Engelstalige krant The Guardian.

Weer in de zee

De zeehond stiefelde daarna door naar de logeerkamer en ging nog even zitten op de bank, voordat Jenn erin slaagde hem door de voordeur de tuin in te leiden. Daarna nam een natuurbeschermer de zeehond mee. Het nieuwsgierige zeehondje zwemt nu weer heerlijk rond in de zee. Als -ie tenminste niet wéér op een wild avontuur gegaan is.

Hier vind je een filmpje van de zeehond op avontuur.

Anderen lazen ook: Vrouwtjesapen met goede vriendinnen leven langer

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook