apenheul blauwoogmaki

Babynieuws uit de Apenheul: blauwoogmaki geboren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Hoera! Er is een zeldzame blauwoogmaki in de Apenheul geboren. Omdat de geboorte niet helemaal soepel is verlopen verblijft het diertje voorlopig nog even achter de schermen.

In maart is Moeder New Hope bevallen van een gezonde zoon, Reny. Maar hij lag in een stuit en is daarom met een keizersnede gehaald.

De fles

De verzorgers hebben meerdere keren geprobeerd om het kleintje terug te geven aan zijn moeder. Maar dat is nog niet gelukt. Daarom nemen de dierverzorgers de eerste fase van de opvoeding op zich en geven ze Reny de fles.

Uitsterven

De aapjes zijn zeldzaam en worden met uitsterven bedreigd. In de Europese dierentuinen leven er minder dan dertig. Het is daarom goed nieuws dat er weer een blauwoogmaki is geboren.

Anderen lazen ook: Filmpje: olifantje geboren in Emma of Drieling adelaarsrog geboren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat leuk!
Ik hoe zelf heeeeeeeel erg van apen! Ik ben net nog bij apenheul geweest, ik vond het zelf heel bijzonder dat er een blauwoogmaki is geboren precies in Nederland! Ik vond het wel jammer dat wij met zen allen hem nog niet kunnen zien maar ik snap het wel! Doe doe! Duimomhoog Juichen P.S. en nog gefeliciteerd kidsweek 15 jaar! Ik kom zondag 15 april naar jullie feest, ik zie jullie dan! Blij Blij Juichen Duimomhoog

zo schattig dat aapje Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps