Foto: ARTIS - Marie van Elderen

Bankje van olifantenpoep in ARTIS

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In dierentuin ARTIS in Amsterdam kun je vanaf nu op een heel bijzonder bankje naar de olifanten kijken. Hij is voor een deel gemaakt van olifantenpoep!

Het bankje is bedacht door vijf studenten van een opleiding voor ontwerpers. Zij hebben een nieuw duurzaam bankje bedacht dat voor 65 procent uit olifantenpoep en voor 35 procent uit gerecycled plastic bestaat. Het bankje is nu neergezet bij het verblijf van de Aziatische olifanten in de dierentuin.

Honderden kilo's poep

Elke dag wordt er namelijk wel 300 kilo mest uit het olifantenverblijf gehaald. Een hele hoop afval dus! Daarom deden de studenten onderzoek naar welke nieuwe producten er gemaakt zouden kunnen worden van de poep. Daar kwam het idee voor het poepbankje vandaan. Een ander deel van de poep werd al door de dierentuin omgezet in een nieuw product. Dat wordt gebruikt in een mix van plantenresten en mest om een bodemverbeteraar van te maken.

Poep-bankjes

Om de poep te kunnen gebruiken voor het uiteindelijke ontwerp werd de mest eerst gedroogd. Daarna werd die met een hittepers geperst tot de vorm van een bank. Als de kwaliteit van de bank goed blijft, wil ARTIS uiteindelijk meer banken in de dierentuinen vervangen met de olifantenpoep-bankjes.

Anderen lazen ook: Zo beschermt een nieuwe camera olifanten en mensen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps