Hond

Bewezen: honden zetten expres puppy-ogen op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Het ziet er vaak hartstikke schattig uit: honden die je aankijken met enorme ogen. Puppy-ogen, worden ze ookwel genoemd. De dieren zetten ze vaak expres op, hebben onderzoekers nu ontdekt.

Voor het onderzoek werd er op tientallen honden gelet. De baasjes kregen de opdracht om de dieren aan te kijken of om dat juist niet te doen. De onderzoekers keken dan vooral naar de bewegingen van de spier die de wenkbrauwen omhoog lift. Als deze spier wordt aangespannen, lijken de ogen groter te worden.

Aandacht

En wat blijkt? Als honden aandacht krijgen van mensen, spannen ze die 'wenkbrauwspier' vaker aan. Ook steken de dieren eerder hun tong uit en blaffen ze meer. 'Het laat zien dat honden hun gezicht meer bewegen wanneer iemand naar ze kijkt', vertelt onderzoeker Juliane Kaminski in een Amerikaanse krant.

Omdat het er zo leuk uitziet, hieronder een paar puppy-ogen bij elkaar. Welke vind jij het schattigst?

Hond

Hond

Hond

Hond

Hond

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Knuffelen en spelen in een café met honden of Bange honden? Draai muziek!

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat schattig zeg. En ik wist helemaal niet dat ze dat expres deden. Duimomhoog

Ik heb ook een hond en die kijkt ook vaak schattig.

Zooooooooooooooooooooo schatig

ik vind de 2de foto het allerliefst en daarna de 5de

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.