FB

Bijzonder: deze enorme schelpen zijn 20 miljoen waard

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De politie op de Filipijnen heeft een bijzondere vondst gedaan. Op het eiland Sitio Green werden loeizware reuzenschelpen in beslag genomen. De joekels zijn meer dan 20 miljoen euro waard!

De enorme schelpen heten doopvontschelpen. Deze zeedieren zijn soms anderhalve meter lang en kunnen maar liefst 250 kilo wegen. Hierdoor zijn ze een prooi voor verzamelaars die zo’n pronkstuk maar wat graag in huis willen hebben. Daar heeft de Filipijnse kustwacht gelukkig op het nippertje een stokje voor gestoken. Vier mensen die betrokken waren bij het vervoeren van de schelpen zijn gearresteerd.

Verboden

Het is op de Filipijnen verboden om de doopvontschelpen te pakken en vervolgens te verkopen. De dieren zijn hartstikke zeldzaam en worden daarom beschermd. Mensen die toch proberen om de schelpen te pakken hangt een gevangenisstraf of hoge boete boven het hoofd. 

Hier zie je waar het Filipijnse eiland Sitio Green ligt:

Anderen lazen ook: 'Zandjatten' verboden: toeristen doen het alsnog.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook