Foto: Shutterstock

Bijzonder: Otters in de polder

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Plons! Daar gingen ze: ottermaatjes Jan en Leon zijn deze week uitgezet in de Krimpenerwaard. En dat is bijzonder want de dieren komen al vijftig jaar niet voor in dit natuurgebied in Zuid-Holland.

Het ging lange tijd sowieso heel slecht met de otter in Nederland. Zo’n veertig jaar geleden waren ze zelfs helemaal uitgestorven. Maar door dit soort otterinitiatieven komen de dieren nu in steeds meer provincies voor. De twee kerels in de Krimpenerwaard staat een leuk klusje te wachten. De dieren moeten hun buik vol gaan eten aan Amerikaanse rivierkreeften. Die horen niet in dit gebied thuis en verstoren het waterleven.

Daten met otterdames

Hoewel Jan en Leon dikke maatjes zijn - ze kennen elkaar uit een Friese otteropvang - verwacht de natuurorganisatie Zuid-Hollands Landschap dat ieder een eigen stek gaat vinden. En dat ze gaan daten met otterdames uit natuurgebieden in de buurt. Die zijn met faunatunnels aan elkaar verbonden zodat de otters daar veilig naar toe kunnen zwemmen. Een waar otterparadijs in de polder dus!  

Hieronder zie je de otters in actie.

 

Anderen lazen ook: Vossenfamilie in Amsterdam: 'Heel bijzonder'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook