Foto: Dominika Stempa

Bijzondere geboorte in Tsjechië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Dit zwarte neushoornkalfje werd vorige week geboren in safaripark Dvur Kralove in Tsjechië. Het mannetje kreeg de naam Magashi. Het is een bijzondere geboorte.

Het is het derde zwarte neushoorntje dat het afgelopen jaar in het park ter wereld kwam. Dat is heel bijzonder, want de soort wordt ernstig met uitsterven bedreigd. Dit Tsjechische park wil dat voorkomen met een speciaal fokprogramma. 'Het is ons doel om er alles aan te doen om te voorkomen dat de soort uitsterft', vertelt woordvoerder Michal Šťastný. De kleine neushoorn is al een paar kilo aangekomen.

Nummer tien

De afgelopen vijftig jaar werden daardoor al 49 kalfjes geboren in het park. Negen van hen zijn inmiddels naar een natuurgebied in de Afrikaanse landen Rwanda en Tanzania gebracht om daar verder te leven. Wordt Magashi nummer tien? 'Dat is nu nog moeilijk te zeggen. Maar die kans is er zeker!'

Foto: Dominika Stempa

 

 

Anderen lazen ook: Zo zorgen dierentuinen ervoor dat diersoorten niet uitsterven

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook