Foto Ami Vitale - Save Giraffes Now

Bijzondere giraffe-verhuizing in Kenia

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Hoe verhuis je een giraffe? Nou gewoon, met een boot! Medewerkers van de Amerikaanse organisaties Save Giraffes Now helpen met een grote giraffe-verhuisoperatie in het Afrikaanse land Kenia.

Op het eiland Longicharo leven acht wilde giraffes. Door overstromingen wordt het eiland steeds kleiner en blijft er weinig ruimte over voor de langnekken. Dus moeten ze op zoek naar een nieuwe woonplek. 

Waterdicht plan

Daar hebben ze best een beetje hulp bij nodig, want giraffes zwemmen niet zomaar naar het vaste land. De reddingswerkers werkten maanden aan een waterdicht plan. Ze bouwden een speciaal vlot voor de dieren, dat door een boot door het water wordt getrokken. Met behulp van mango's worden de dieren op het vlot gelokt. De zijkanten zijn zo hoog dat ze er niet uit kunnen springen.

Eerste vrouwtje verhuisd

Het eerste vrouwtje heeft de tocht van 1,6 kilometer over het water inmiddels gemaakt. Op de foto's hieronder zie je hoe de reis ging. Het vrouwtje wacht nu in een veel groter natuurgebied op haar gevlekte vrienden, die de komende maanden verhuisd worden.Foto Ami Vitale - Save Giraffes NowFoto Ami Vitale - Save Giraffes Now
 

Anderen lazen ook: Nieuwe apensoort ontdekt in Azië.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Best bijzonder

wouw echt goed dat ze dat doen!

Dit is echt gaaf

wie wilt er een pepernoot

Ik wil een muis. Gun mij ff een muis.

ik vind het heel goed dat ze de giraffen verplaatsen en dat ze er heel veel moeite voor doen!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.