Foto: fazantduif

Bijzondere vogel toch niet uitgestorven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

Op het eiland Fergusson in de Grote Oceaan woont een ware verstopkampioen. De zwartnekfazantduif wist zichzelf 140 jaar verborgen te houden. Iedereen dacht dat de vogel was uitgestorven.

Al een paar keer was er naar de loopvogel gezocht, maar tevergeefs. Onlangs waagden wetenschappers tóch nog een poging. Eén van de eilandbewoners dacht namelijk dat hij de vogel had gezien en gehoord op de steile hellingen van de vulkaan Kilkerran: de hoogste berg van het ruige eiland.

Ontdekking

Er werden een hoop cameravallen geplaatst. En net toen iedereen de hoop wilde opgeven, waggelde de vogel vol in het beeld voorbij. ‘Het is alsof we een eenhoorn hebben ontdekt’, jubelde een van de expeditieleden. De wetenschappers hopen dat door deze ontdekking de vogel beter beschermd wordt en niet alsnog uitsterft. Moeten ze ’m wel goed in de gaten houden, voor hij zich wéér verstopt!

Anderen lazen ook: Vogel te populair voor populaire vogel-wedstrijd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook