Wolf

Boetes voor stiekeme wolvengluurders

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Wilde wolven kijken is hartstikke spannend. Maar wie ze wil zien, moet zich wel aan de regels houden. Niet iedereen doet dat. Boswachters deelden al tientallen boetes uit.

Voor het eerst sinds 150 jaar leven er weer wolven in Nederland. In het noorden van de Veluwe leeft een gezin met drie of zelfs vijf welpjes.

Speuren

Veel mensen willen de dieren zien. Maar wolven zijn schuw en laten zich niet makkelijk spotten. Sommige mensen gaan daarom naar de roofdieren op zoek. Maar daarbij overtreden ze vaak de regels. Ze gaan bijvoorbeeld van het pad af en blijven in het bos als het donker is.

Boete

Boswachters hebben dit jaar al tientallen boetes uitgedeeld aan stiekeme wolvengluurders. Dat vertelt een boswachter aan De Volkskrant. Op het verstoren van de natuur staat een boete van 105 euro.

Regels

De regels zijn er niet voor niets. Wolven kunnen zich anders gaan gedragen als ze wennen aan mensen. Of ze kunnen schrikken en per ongeluk een weg op rennen. Daarom moet iedereen zich aan de regels houden. Welke regels dat zijn? Dat lees je op een paal bij de ingang van elk bos.

De foto hierboven is gemaakt door Jaap van Leeuwen. Deze wolf leeft niet op de Veluwe.

Anderen lazen ook: Wat moet je doen als je een wolf tegenkomt?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook