Foto: Twitter Harco Bergman

Boswachter probeert al dagen drie zwijntjes te vangen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een paar hangbuikzwijntjes houden de gemoederen in Flevoland flink bezig. Ze rennen rond in het Kuinderbos en dat is niet de bedoeling. Al drie dagen probeert een boswachter de dieren te vangen.

De hangbuikzwijntjes zijn waarschijnlijk in het bos achtergelaten door iemand die ze niet meer wilde hebben. Omdat de dieren in Nederland niet in het wild voorkomen en ze ziektes kunnen overbrengen op andere dieren, moeten ze dus gevangen worden. Boswachter Harco Bergman probeerde dat varkentje samen met wat vrijwilligers te wassen. 

Lokken met mais

Eén van de hangbuikzwijntjes is inmiddels gevangen, maar de drie andere zijn de boswachter steeds te slim af. 'Ze hebben korte pootjes en kunnen ontzettend hard rennen', zei de boswachter tegen de krant De Stentor. Ook verstoppen de jonkies zich onder bramenstruiken. Toch geeft Bergman niet op. Hij probeert de dieren in een val te lokken met kilo's mais. Maar ook dat plan is nog niet succesvol.

Eikeltjes en slakken

De boswachter denkt dat de hangbuikzwijtjes het wel naar hun zin hebben in het bos. 'Ze zijn overal aan het wroeten en hebben dus honger. Ze kunnen hier eikeltjes, beukennootjes en slakken vinden.' Als de dieren worden gevangen, worden twee bij een boer ondergebracht. Voor de andere moet nog een ander thuis worden gevonden.

Hieronder zie je een filmpje van de boswachter.


 

 

Anderen lazen ook: Zo zorgen dierentuinen ervoor dat diersoorten niet uitsterven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook