Foto: Shutterstock

Brandweer moet kiezen: boom of kat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Drie dagen. Zo lang heeft kat Odie moeten wachten tot hij werd bevrijd uit een boom in het Groningse Scheemda. De brandweer moest de boom omzagen om het dier te redden.

Het waren waarschijnlijk erg spannende dagen voor kater Odie. Hij was in de boom op een dunne tak gaan zitten. Op zo'n achttien meter hoog! 'Waarschijnlijk heeft hij een vogel gezien', vertelt haar baasje Jan aan RTL Nieuws. De boom in ging hartstikke makkelijk. Maar weer naar beneden? Dat was een moeilijker klusje voor het dier. De kat durfde niet naar beneden. Jan heeft wel een idee hoe dat kan: 'De nagels van katten staan de goede kant op om omhoog te klimmen. Maar terug klimmen is een stuk lastiger.' Odie zat daardoor 'vol angst'.

Reddingspogingen

Baasjes Jan en Lenie probeerden Odie te lokken met worst, maar dat hielp niet. Na een dag wachten kwam de brandweer langs om te helpen. Zij deden meerdere reddingspogingen met een ladder en probeerden Odie te laten schrikken met een waterspuit. Dat werkte niet en daarom zat er na drie dagen maar één ding op: de boom omzagen. En zo stond Odie weer veilig met alle pootjes op de grond.

Niet iedereen is blij

Jan, Lenie en Odie zijn blij dat hij weer thuis is. 'We hadden tranen van geluk. We hebben hem meteen onder de douche gezet. Hij was helemaal vies en gestrest. Hij moet nog bijkomen van zijn avontuur.' Maar niet iedereen is blij. Sommige mensen zijn boos omdat de boom is gekapt. Maar volgens Jan zat er niks anders op. 'Daar is lang over nagedacht. Bovendien zou deze boom binnenkort toch een keer gekapt worden.'

Anderen lazen ook: Deze katten leiden een dubbelleven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook