postduif caballero 841

Caballero 841 is snelste postduif ooit van Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Een duif die gemiddeld zo'n 140 kilometer per uur vliegt? Dat is precies wat postduif Caballero 841 uit Sibculo, provincie Overijssel, deed. Daarmee verbrak het dier na 62 jaar (!) het Nederlandse snelheidsrecord. Feest dus bij de eigenaren van Caballero!

In ongeveer 2 uur en 15 minuten vloog Caballero 841 vanuit de Franse plaats Étroeungt naar Sibculo, een afstand van ongeveer 330 kilometer.

Gemiddelde snelheid

De duif werd zaterdagmiddag om 13.00 uur losgelaten en kwam om 15.17 uur thuis aan. Het waaide flink en de eigenaar dacht dat-ie de 120 km per uur wel zou kunnen halen, maar dat Caballero 841 het record zou verbreken had-ie niet verwacht. Volgens hem ligt de gemiddelde snelheid van een postduif tussen de 75 en 125 kilometer per uur.

Het oude record stond op naam van de Amsterdamse kroegbaas Coen Kat en komt uit 1957. De duif had toen tijdens een gemiddelde snelheid van 143 kilometer per uur.

Fantiek wielrenner

Hoe komt Caballero eigenlijk aan zijn naam? De duif werd begin vorig jaar geboren en werd door de eigenaren naar het sigarettenmerk Cabellero genoemd, als een soort eerbetoon aan hun vader. Die was in het verleden een fanatiek wielrenner die voor de Caballero-ploeg reed.

Anderen lazen ook: Record: man zwemt 61 meter onder het ijs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

* Duimomhoog *duimomhoog*coooooooooooool!!!!!!!! Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps