still YouTube

Cheeta Kate adopteert drie extra jonkies

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een unieke situatie in Safaripark Beekse Bergen. Daar zorgt moedercheeta Kate niet alleen voor haar eigen drie jonkies, maar ook voor drie jongen van een andere cheeta. Een heuse adoptiemoeder dus!

De moeder van de welpjes, cheeta Sara, is erg zwak en kon niet goed voor haar kroost zorgen. Verzorgers hebben de jonkies daarom bij de kersverse cheetamoeder Kate gelegd. Die vond het extra werk geen enkel probleem en begon de welpjes meteen te voeden. 

Bijzonder

Volgens de verzorgers is het een heel bijzondere situatie. Het is in het dierenpark nog nooit eerder voorgekomen dat een cheeta de welpjes van een ander overnam. De verzorgers houden moeder Kate wel extra goed in de gaten. Het zorgen voor zes welpjes kan erg zwaar zijn.

Buiten

De mini welpjes hebben vlak na hun geboorte al een naam gekregen: Pikachu, Onix, Jynx, Ajabu, Nyah en Bomani. Binnenkort zal het groepje cheeta’s voor het eerst de wereld in het buitenverblijf gaan verkennen.

Wil jij weten hoe de mini welpjes eruitzien? Kijk dan dit filmpje!

Anderen lazen ook: Gio (9) zamelt geld in voor cheeta's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook