Beeld: Shutterstock

Dag van de poep: elk dier z’n eigen drol

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Het is vandaag de dag van de... POEP! Om dat te vieren, heeft Kidsweek voor jou weetjes over dierenkak opgesnord. Knijp je neus maar vast dicht.

1. Poeploze winterslaap

Als een beer in winterslaap is, poept hij bijna niet. De temperatuur van zijn enorme lijf is zó laag, dat zijn darmen zowat stilliggen. Best handig, want slapen in een stinkbed is geen pretje. 

Beeld: Shutterstock

2. Geitenkak = drop?!

Geitenkak ziet er zó lekker uit, dat peuters het weleens per ongeluk in hun mond proppen. Niet zo raar dus, dat er dropjes bestaan die geitenkeutels heten!

Beeld: Shutterstock

3. Poep smakelijk?!

Gorilla’s eten hun eigen drollen soms op. Gewoon, omdat ze lekkere trek hebben. Maar ook omdat er nog behoorlijk wat vezels en voedingsstoffen in de apenpoep zit. Het kan geen kwaad om daar nog een keer van te genieten.  

Beeld: Shutterstock

4. 80 kilo kak

Als je 300 kilo eten per dag naar binnen werkt, ga je natuurlijk geen bescheiden drolletjes draaien. De olifant laat elke dag ongeveer 80 kilo kak achter. Sommige dierentuinen maken daar papier van. Of ze verkopen het als mest.  

Beeld: Shutterstock

5. Schattig, maar smerig

Kleine kangoeroes zijn smeerlapjes. Als ze in de buidel zitten, laten ze hun plas en poep gewoon lopen. Getver! Gelukkig zijn hun moeders een stuk netter. Die likken de buidel driemaal daags schoon.

Beeld: Shutterstock

Anderen lazen ook: Walvissenpoep scheppen voor onderzoek

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook