Foto: Shutterstock

De reuzenpanda is geen bedreigde diersoort meer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het gaat iets beter met de reuzenpanda. Die dieren zijn volgens China geen bedreigde diersoort meer. Maar kwetsbaar zijn ze nog wel. 

Veertig jaar geleden leefden er nog maar zo'n 1200 wilde reuzenpanda's in de bergen van China. Nu zijn dat er rond de 1800 volgens het Chinese ministerie van Ecologie en Milieu. De status van de panda is daarom bijgesteld van 'bedreigd' naar 'kwetsbaar'. Er zijn meer panda's omdat China er veel aan gedaan heeft om hun aantal te verhogen. Ze maakten bijvoorbeeld speciale leefgebieden met een boel bamboe, het lievelingshapje van de dieren. 

Wu Wen en Xing Ya

China heeft er nog meer aan gedaan om de panda te redden. Ongeveer zeventig jaar geleden begon dat land met speciale fokprogramma's. Ze leenden panda's uit aan andere landen. In ruil daarvoor doneerden die landen geld aan China, om de panda's te redden. Zo kwamen Wu Wen en Xing Ya bijvoorbeeld naar Nederland. Zij zijn te zien in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De twee kregen een kleintje: Fan Xing. Zij blijven alledrie dus eigendom van China. Als Fan Xing volwassen is, verhuist hij zelfs naar China. 

Anderen lazen ook: Fan Xing voor het eerst in kleur gefotografeerd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook