Roze dolfijn. Beeld Shutterstock

De roze dolfijn is terug, dankzij corona

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Heb jij wel eens een roze dolfijn gezien? Kleine kans, want daar zijn er niet zoveel van. Ooit was het roze dier het symbool van het Aziatische Hongkong. Maar daar kwamen ze de laatste jaren steeds minder vaak voor. Nu zijn ze terug van weggeweest. Met dank aan… corona.

Hoe dat zit? Door veel industrie en scheepvaart in en rond Hongkong ging het jarenlang slecht met de roze dolfijn. Maar door het coronavirus is het weer een stuk rustiger op het water rond Hongkong. En daardoor laten de roze dolfijnen zich weer steeds vaker zien.

Potje fanatiek sporten

Waar ze trouwens dat kleurtje vandaan hebben? Hun bloedvaten liggen vlak onder hun huid, die eigenlijk heel licht (wit) is. Door het warme tropische water bij Hongkong kleuren de dolfijnen roze. Eigenlijk net als jij na een potje fanatiek sporten.

Dolblije wetenschappers

Wetenschappers zijn in hun nopjes door het positieve nieuws. Ze telden sinds maart dertig procent meer roze dolfijnen dan daarvoor. Goed nieuws, want in 2019 werden ze nauwelijks nog gezien. Toen schatten wetenschappers dat er nog maar 52 over waren. Helaas weet niemand of de dolfijnen nog steeds zo vaak gespot zullen worden als het straks (waarschijnlijk) weer drukker wordt op het water rond Hongkong.

Anderen lazen ook: Aap maakt selfies met gestolen telefoon

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

heel boeiend artikel ik zal er zelfs een spreekbeurt over maken:)

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps