ANP

De wilde kat is weer in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Miauw, Is dat mijn kat in het bos? Vergis je maar niet. Wilde katten zijn officieel in Nederland teruggekomen. Met het uiterlijk van een huiskat, rennen ze vrij rond in de natuur.  

Trippel, trippel. In de bossen van Limburg en Brabant lopen een hoop wilde katten rond. Qua uiterlijk lijken ze op cyperse huiskatten. Maar de wilde kat heeft een dikkere staart en vacht, waardoor die groter lijkt. Ook is deze viervoeter een stuk schuwer en lang niet zo lief. Let dus goed op dat je niet het wilde exemplaar aait. 

Aantrekkelijke bossen

Al eerder werden wilde katten in ons land gespot, maar Stichting ARK Natuurontwikkeling denkt dat de dieren nu definitief in Nederland blijven. Net als de wolf heeft de wilde kat het prima naar z’n zin in onze bossen. Die worden de laatste jaren ook steeds wilder omdat dode takken en omgewaaide bomen niet meteen worden opgeruimd. Daar kunnen de dieren goed tussen schuilen. Na een eeuwenlange verdwijning uit Nederland, is de wilde kat nu dus met hangende pootjes weer officieel terug. 

Anderen lazen ook: Filmpje: wolven op de Veluwe.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook