Foto Ivo Borkus
TV

Deze dierenweetjes vindt Freek Vonk het leukst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Freek Vonk móet inmiddels wel alle leuke dierenweetjes met zijn kijkers hebben gedeeld, toch? Nee dus! In Freeks Jungle School vertelt hij er nog meer. Deze vier vindt de bekende bioloog zelf het leukst.

Bloederige diefstal 

Bloedzuigers zijn echte stiekemerds. Zij wachten geduldig af tot een onoplettende kikker, paard, koe, hert of ander dier voorbij wandelt. En dan slaan ze toe: ze nemen een hapje en spuiten een soort pijnstiller in de bijtwond. Zo hebben de prooien niet eens door dat er bloed van ze wordt gestolen. 

Goede dansers 

Overdag zijn schorpioenen slimme jagers met flinke scharen en een grote gifstekel. Maar ’s nachts ontpoppen ze zich tot romantische danspartners. Ze pakken elkaar scharen vast en 'zoenen' elkaar. 

Pas maar op! 

Reuzenmiereneters hebben een lange snuit waarmee ze mieren en termieten opslurpen. Maar grotere dieren kunnen ook maar beter uitkijken. Met hun gigantische klauwen slaan ze een jaguar bijvoorbeeld zomaar van zich af. 

Niet agressief 

Met hun vele poten, grote giftanden en kriebelige haartjes ziet de vogelspin er gevaarlijk uit. Maar mensen hoeven helemaal niet bang voor dit dier te zijn! Een vogelspin is namelijk niet agressief en zijn gif is alleen gevaarlijk voor hun kleine prooien. 

Freeks Jungle School is vanaf vandaag elke schooldag om 17.50 uur te zien bij BNNVARA bij NPO Zapp 

Anderen lazen ook: Quiz: Wat weet jij over Freek Vonk?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook