Five Kidsweek Dier van het Jaar

Dier van het Jaar 2019 is... egel Five!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Five is uitgeroepen tot Kidsweek Dier van het Jaar 2019. De 'blote' egel versloeg in een spannende strijd kat Mia, zwaan Otje en Familie Wolf en ging er met de prijs vandoor.

Tijdens een speciaal Dier van het Jaar Feest in Omniversum in Den Haag maakte reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge woensdagmiddag de winnaar bekend. Five kreeg de afgelopen weken de meeste stemmen (in totaal werd er bijna 3.200 keer gestemd) en mag zich een jaar lang Dier van het Jaar noemen. Naast een beker, krijgt Egelopvang Papendracht van Kidsweek een cheque van duizend euro.

Nieuwe stekels

De egel belandde dit voorjaar door een huidziekte bij Egelopvang Papendrecht, met nog maar vijf stekels op haar lijf. Vandaar de naam Five. Dat ze nog leefde was al een wonder, want zonder beschermend pantser zijn egels heel kwetsbaar. Door medicijnen krabbelde het dier weer op, maar de laatste tijd vallen haar nieuwe stekels weer uit.

Ook applaus voor...

De Familie Wolf! Deze mysterieuze wolvenfamilie op de Veluwe eindigde op de tweede plek. De rest van de stemmen werd verdeeld onder de avontuurlijke kat Mia die verzeild raakte op een vissersboot en de verstoten zwaan Otje die werd gered door mensen en nu weer leert een wilde zwaan te zijn.

Dier van het Jaar

Het is de negende keer dat Kidsweek de verkiezing - vlak voor Dierendag - organiseert. Vorig jaar ging opruimhond Joy met de prijs naar huis en in 2018 kreeg politiepup Bumper de meeste stemmen.

Meer lezen over de Dier van het Jaar Verkiezing? Hier vind je al onze artikelen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wie is de winnaar van de fiets Vraagtzichaf

Gefeliciteerd egelopvang geweldig gedaan, maar de andere ook goed werk

Jammerrrrrrrrrr Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Super, egel Five! Wat een schatje.. Nou hopen dat ze snel weer stekeltjes krijgt.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.