Droogte Australië

Dieren in Australië sterven door hittegolf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Terwijl het hier sneeuwde, was het in Australië al weken snikheet. Meer dan 13 steden in Zuid-Australië versloegen hun eigen warmterecords. Op sommige plaatsen werd het zelfs 50 graden. Deze extreme hitte is zwaar voor mensen en dieren. 

De regering deed van alles om te zorgen dat mensen het uithielden in die enorme warmte. Op straat werd bijvoorbeeld koud water uitgedeeld en in het zuiden van het land draaiden dieselgeneratoren. Die leverden extra elektriciteit voor alle airco's, koelsystemen, ventilatoren en zwembaden. Tientallen mensen werden vanwege de hitte opgenomen in het ziekenhuis.

Paarden 

Ook dieren hebben het zwaar. Vleermuizen vielen bijvoorbeeld zomaar dood uit de bomen. Meer dan 40 wilde paarden stierven door uitdroging omdat ze geen water meer uit opgedroogde waterpoelen konden drinken. 

Vissen

De NOS schrijft dat afgelopen dagen honderdduizenden vissen stierven in de rivier Darling, in het zuidoosten van Australië. Volgens sommigen komt dat door een plotselinge daling van de temperatuur, na de hitte. Daardoor zou er te weinig zuurstof in het water zijn, waardoor de vissen stikken.

Anderen, waaronder mensen die in de buurt van de rivier wonen, zeggen dat de vissen doodgaan door katoenteelt. Katoenplanten hebben heel veel water nodig en dat wordt uit de rivier gehaald. Bovendien komen de giftige bestrijdingsmiddelen die voor katoenteelt gebruikt worden, in de rivier terecht. En dat is slecht voor de vissen.VissterfteDode vissen in de rivier Darling

Anderen lazen ook: Ander interessant artikel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.