Foto: Pixabay

Dieren kunnen ook lachen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

Dacht je dat alleen mensen humor hadden? Nee hoor. Er zijn een hoop dieren die even goed kunnen schaterlachen als wij. Amerikaanse onderzoekers kunnen wel 65 diersoorten opnoemen die hun eigen lachgeluiden maken. Dat schrijven ze in nieuw onderzoek.

Dieren lachen op verschillende manieren. Je hebt dieren die hijgend grinniken, lip-smakken of zelfs grommend of krijsend lachen. Vooral zoogdieren doen dat. Maar de wetenschappers ontdekten ook twee vogelsoorten die het kunnen. Zo heb je bijvoorbeeld schaterende stieren, giechelende gorilla’s en hijgende honden. 

Spelen

De wetenschappers denken dat dieren onder meer lachen om anderen te laten weten dat ze het goed bedoelen en dat het speeltijd is. Het lijkt dus alsof ze aan het vechten zijn, maar eigenlijk zijn ze aan het spelen. Zo houden ze het gezellig. 

Zuchten en jammeren

De dieren maken niet alleen geluid als ze lachen. Je kunt ze ook horen zuchten of jammeren. Dat doen ze met dezelfde redenen als wij.

Anderen lazen ook: Nieuwe 'pratende' dinosaurus ontdekt

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook