Koala's Australië

Dierenartsen behandelen verbrande koala's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Goed nieuws uit Australië, waar al weken heftige branden woeden. Hulpverleners hebben daar honderden koala's van het vuur gered.

Australië vecht al weken tegen hevige bosbranden. Het vuur heeft in het land enorme schade aangericht. Zeker 28 mensen kwamen om het leven en tientallen raakten gewond.

Ook de natuur heeft zwaar onder de vlammen en de hitte te lijden. Wetenschappers denken dat waarschijnlijk een miljard dieren door de brand zijn omgekomen.

Koala-hospitaal

Op Kangaroo Island, een eiland aan de zuidkust, hebben de vlammen ook veel verwoest. Hulpverleners konden gelukkig honderden koala's uit de brand redden. Hieronder zie je een paar foto's van het koala-hospitaal dat ze daar opgezet hebben.

koala's

Militairen hielpen mee met de reddingsacties

koala's

In een wasmand met eucalyptusbladeren (om te eten) mogen de koala's bijkomen

Koala's Australië

De koala's worden door dierenartsen in tenten verzorgd

Anderen lazen ook: Janne en Merle bakken koekjes voor Australië.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik blijf het nieuws volgen voor de koala en ik en heel blij Juichen Blij Blij Blij

ik blijf het nieuws volgen voor de koala en ik en heel blij Juichen Blij Blij Blij

ik vind koalas schattig

Jullie hebben zulke duidelijke berichten! Ik moet bijvoorbeeld mijn nieuwskring maken, en daar zijn jullie berichten heel handig voor! Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.