Dier van het Jaar 2021
Dier van het Jaar

Dit zijn de genomineerden voor Dier van het Jaar 2021

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek redactie
Redactie
Kidsweek

Ze zijn afgelopen jaar allemaal in het nieuws geweest en hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2021? We stellen de kanshebbers aan je voor!

CharlieAra Charlie vliegt altijd los door de Haagse wijk Loosduinen. Plots was ze verdwenen: ontvoerd! Drie weken lang was onduidelijk waar ze was. Tot iemand haar terug kwam brengen. Nu vliegt Charlie weer rond: zo vrij als een vogel!

Goed doel: Hope for Wings. 

Bruce en BorisLabrador Bruce en terriër Boris zoeken in Zuid-Amerika op vliegvelden en in havens naar tanden, botten en huiden van jaguars. Die worden vaak naar Azië gesmokkeld om sieraden of medicijnen van te maken. Voor deze speurneuzen is dit werk een groot spel!

Goed doel: Wildlife Watchdogs.

Lotje

Kat Lotje pikt allerlei spulletjes in haar buurt. Mondkapjes, speelgoed en zelfs onderbroeken! Ze neemt regelmatig iets mee van een bouwplaats, maar steelt soms ook doekjes en kledingstukken van waslijnen bij de buren. Ze is een echte kleptokat!

Goed doel: Stichting Dierenlot.

Leonarda

Koe Leonarda 12 graasde met haar kudde in Roermond toen de Maas overstroomde. Ze werd door het water meegenomen. Pas bij Escharen kon de brandweer haar uit de rivier halen. Ze had bijna honderd kilometer gezwommen!

Goed doel: Zorgboerderij Bolvennerhof in Echt.

Stemmen 

Stemmen kan tot maandag 27 september via www.diervanhetjaar.nl. Het winnende dier ontvangt een cheque van €1000,-  voor een goed dierendoel naar eigen keuze. Onder de stemmers wordt een speelgoedpakket van €130,- verloot.

Anderen lazen ook: Stem hier op je favoriet!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook