Dier van het Jaar
Dier van het Jaar

Dit zijn de genomineerden voor Dier van het Jaar 2022

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Ze zijn afgelopen jaar allemaal in het nieuws geweest en hebben allemaal een bijzonder verhaal, maar welk dier wordt Kidsweek Dier van het Jaar 2022? We stellen de kanshebbers aan je voor!

BeversBevers Billy en Bella uit Wildlands zijn stapelverliefd. De dierentuin hoopte al langer op een liefdesmatch tussen hun twee bevers. Maar die kregen flinke ruzie. Daarom kwam er een nieuw mannetje naar het park. Het was gelijk liefde op het eerste gezicht tussen het nieuwe koppel. Al snel waren de twee onafscheidelijk. Nu duimen dat er kleine bevertjes komen. 

Goed doel: WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds

BramHond Bram ving begin dit jaar vier jonge hangbuikzwijntjes. Die waren gedumpt in het Kuinderbos. De boswachter kreeg ze maar niet te pakken en haalde daarom hond Bram erbij. Hij is gespecialiseerd in het vangen van dieren zonder ze pijn te doen. Bram ving de vier zwijntjes, die daardoor veilig konden worden opgevangen.

Goed doel: Staatsbosbeheer

 

EikelmuisDe eikelmuis wordt ernstig bedreigd. Het kleine knaagdier loopt kans uit Nederland te verdwijnen. Met allerlei acties wordt geprobeerd het beestje te redden. Zo gaf de Zoogdiervereniging twintig eikelmuizen een zender. Op die manier kunnen ze precies zien wat de dieren nodig hebben om te overleven in het wild.

Goed doel: de Zoogdiervereniging

 

SorteSchildpad Sorte heeft niet één, maar twee koppen! En zes pootjes aan zijn lijf. Zijn baasje schrok zich dan ook een hoedje toen hij geboren werd. Het leken wel twee schildpadden, maar Sorte blijkt maar één lijf en hart te hebben. Dat is gelukkig niet gevaarlijk. Het gaat zelfs hartstikke goed met hem.

Goed doel: Stichting Schildpaddenopvang Nederland

 

 

Stemmen

Stemmen kan via www.diervanhetjaar.nl. Het winnende dier ontvangt een cheque van €1000,-  voor een goed dierendoel naar eigen keuze. De grootste stemmentrekker wint een spellenpakket van €150,-.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook