Dolfijn speelt computerspelletje

Dolfijnen spelen computerspelletje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Dat dolfijnen slimme dieren zijn, wist je natuurlijk al lang. Maar wist je ook dat ze graag een computerspelletje spelen? Amerikaanse onderzoekers hebben vorige week bekendgemaakt dat ze een kei zijn in 'Vang-een-vis'. Deze game spelen ze onder water op een soort iPad van 2,5 meter lang!

'Dáár zwemt een vis, snel mijn snuit erop! Ja, hebbes!' Vooral de jonge dolfijn Foster speelt graag het spelletje 'Vang-een-vis'. En hij is er nog goed in ook. Sinds een paar maanden hangt er in zijn aquarium in de Amerikaanse stad Baltimore een enorm beeldscherm dat hij met zijn snuit kan besturen.

Zelf ontdekken

De onderzoekers trainen de dolfijnen niet om het scherm te gebruiken. Ze willen kijken wat de dieren er zelf spontaan mee gaan doen en zo meer leren over het gedrag van dolfijnen. De dieren kunnen filmpjes en foto's bekijken, naar geluiden luisteren en dus ook spelletjes doen.

De onderzoekers zijn benieuwd of de dolfijnen zich anders gaan gedragen als ze doorkrijgen dat ze via het scherm dingen gedaan kunnen krijgen. 

Onderaan zie je het scherm dat de dolfijn ziet. Elke vis die hij aanraakt, verdwijnt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps