Jake Meney

Drie komodovaranen geboren in Australië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Krak, krak! In een Australisch reptielenpark zijn drie komodovaranen uit hun ei gekropen. En dat is bijzonder. De dierentuin was er namelijk al vier jaar mee bezig.

Het is voor het eerst dat er kleintjes van deze grootste hagedis ter wereld in Australië zijn geboren. De dieren komen in het wild alleen in Indonesië voor. Maar daar gaat het niet goed met ze. Er leven er nog maar zo’n tweeduizend op de eilanden Komodo en Flores. En daarom zijn verschillende dierenparken fokprogramma’s gestart.

Jake Meney

Lastig koppelen

Het koppelen van twee komodo’s is geen makkie. Vaak gaat dat met fikse ruzies gepaard. En zijn er eenmaal eieren, dan is er nog veel geduld nodig. Het uitbroeden duurt zeven maanden. De verzorgers zijn dan ook dolblij met deze drie kleintjes. Die wegen nu pas zo’n honderd gram, maar groeien straks uit tot draken van zo’n zeventig kilo.

Sam Hermann

Anderen lazen ook: Vijfling lammetjes geboren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook