ANP

Droevig einde voor 'Poolse koe Hermien'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Niet alleen in Nederland, maar ook in Polen is een onsnapte koe de laatste weken vaak in het nieuws. Al liep het met dat dier minder goed af...

Het verhaal van Hermien (op de foto hierboven) ken je misschien al. De koe ontsnapte in december toen ze naar het slachthuis werd gebracht. Wekenlang liep het dier vrij rond in de bossen bij Deventer. Pogingen om haar te vangen mislukten allemaal, tot zo'n twee weken geleden. 

Koe uit Polen

Een koe uit Polen beleefde ongeveer hetzelfde avontuur. Ook daar liep een dier wekenlang vrij rond na een ontsnapping uit het slachthuis. De koe brak daarbij zelfs de arm van een medewerker. Net als bij Hermien, lukte het de boer steeds niet om het dier te vangen.

Droevig einde

Het grote verschil tussen Hermien en de Poolse koe? De afloop! Toen Hermien eenmaal was gevangen, ging zij naar het koeienrusthuis in Friesland. Ook de Poolse koe hoefde niet terug naar het slachthuis. Het dier zou naar een boerderij worden gebracht, maar toen ze eindelijk was gevangen overleed ze helaas. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Krijgt koe Hermien een nieuwe naam?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Jammer dat het met de Poolse koe Hermien slecht is afgelopen :((. Gelukkig is de Nederlandse Hermien wel gespaar :)

ik vind het best leuk maar ook ook...
ja je weet wel.

#duimomlaag voor degene die dat wilt

kunnen we geen dierenschool voor koeien houden en dat ze niet moeten ontsnappen maar een ander teken geven al ze niet geslacht wil worden

jammer voor die poolse koe die overleed(niet in de slachterij Rentweg ).

als er een volgende komt gaat het hopelijk goed.

jammer want ik kom ook uit Polen Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.