Drone filmt schildpadden

Drone spot megakolonie groene zeeschildpadden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Hoe tel je een kolonie groene zeeschildpadden? Een groep Australische onderzoekers besloot dat eens met een drone te doen. Nu blijkt de schildpaddenclub bij Raine Island veel groter dan gedacht.

Raine Island, een eilandje ten noorden van Australië, is de grootste broedplek voor groene zeeschildpadden ter wereld. Maar hoeveel vrouwtjes leggen er nou precies hun eieren? Dat werd lange tijd geteld vanaf een boot. Vooraf kreeg een deel van de dieren op het strand een tijdelijke streep veilige witte verf op hun schild. Maar die streep was vaak slecht te zien vanaf het dek.

Met een drone

Daarom gebruiken de onderzoekers nu drones om de groene zeeschildpadden te tellen. Dat gaat een stuk makkelijker en sneller. Door het percentage witte strepen op de luchtbeelden te tellen, konden de onderzoekers inschatten hoe groot de kolonie is. Ze kwamen uit op een groep van 64.000 dieren. Dat zijn bijna twee keer zoveel schildpadden als gedacht!

Bedreigde diersoort

Dat is goed nieuws, wat de groene zeeschildpad staat op de lijst van bedreigde diersoorten. Ze komen bijvoorbeeld vast te zitten in visnetten, sterven doordat ze plastic eten en hun leefgebied wordt steeds kleiner. Op Raine Island wordt geprobeerd het zeedier te helpen. Dat lijkt nu te slagen.

Bekijk hieronder een video met de dronebeelden van de groene zeeschildpadden:

Anderen lazen ook: Lilly (12) spreekt voor de VN op Wereldoceaandag

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

First!

Heel interessant en goed voor de wereld Duimomhoog

Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Te. Niet leuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.