Duitse zwanen naar winterverblijf

Duitse zwanen verhuizen naar winterwoning

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Denk jij bij wintertradities aan erwtensoep, Sinterklaas en kerstmuziek? Voeg de zwanen van Hamburg maar aan dat lijstje toe. Elk jaar als het koud wordt, vertrekken ze naar een warm winterverblijf. In een bootje, samen met hun zwanenvader.

De winter is niks voor een zwaan. Er is weinig te eten en overal ligt ijs. Maar de witte zwanen in het Duitse Hamburg hebben geluk. Elk jaar worden ze naar hun winterverblijf gebracht door de zorgzame zwanenverzorger Olaf Niess.Duitse zwanen naar winterverblijf

Genoeg eten voor elke zwaan

Voorzichtig pakt hij elke zwaan op en bindt zijn poten vast, zodat-ie niet kan wegvliegen. Met zijn bootjes brengt hij dan de hele club naar een meer verderop. Daar vriest de boel niet dicht en is er genoeg te eten om de winter te overleven. De zwanen worden tot april vertroeteld in hun warme winterwoning. Daarna is het tijd voor de omgekeerde traditie: dan geeft Niess de zwanen weer een lift naar de stad!

Anderen lazen ook: Gek beroep: koninklijke zwanenteller.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook