Duif duitsland

Duitser krijgt geen verkeersboete dankzij duif

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Een Duitse automobilist heeft wel héél veel geluk gehad. Hij reed maar liefst 24 kilometer te hard, maar precies toen hij geflitst werd, vloog er een duif voorbij. Daardoor weet de politie nu niet wie ze moeten bekeuren.

De boete zou de man eigenlijk 105 euro hebben gekost. Hij reedt 54 kilometer per uur waar je 30 mag. Gelukkig voor hem vloog de duif dus net voor de camera toen-ie geflitst werd. De politie kan zijn gezicht nu niet zien en mag hem daardoor ook niet bekeuren.

Hint van bovenaf

Het gebeurde dichtbij de Duitse stad Mönchengladbach. De politie grapt op social media dat ze het zien als een teken van de Heilige Geest. Die wordt door christenen namelijk vaak afgebeeld als een witte duif. ‘We hopen dat de racer deze "hint van bovenaf" ook zo zal opvatten en zich de volgende keer wel aan de regels houdt. Dankzij de gevleugelde beschermengel is hem - of haar - dit keer een boete bespaard gebleven.’

De agenten voegen daaraan toe dat de duif zelf ook geluk heeft gehad. ‘Maar omdat we niet weten waar de duif is, krijgt ook zij genade.’

Anderen lazen ook: Meeuwen stelen de show op verkeerscamera.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps