duif armando

Duurste duif ooit heeft eigen bodyguard

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het baasje van de duurste duif ter wereld neemt liever geen risico. Duif Armando werd verkocht voor 1,25 miljoen euro en heeft daarom nu een eigen bewaker.

Armando is volgens kenners een van de beste duiven ter wereld. Daarom betaalde een Chinese zakenman vorige week 1,25 miljoen euro voor de vogel. Armando woont momenteel in België en moet straks een lange reis maken om bij zijn nieuwe eigenaar te komen. Tot die tijd wordt het hok van de dure duif bewaakt.

24 uur per dag

En niet zomaar bewaakt. Er staat 24 uur per dag een echte bodyguard voor de deur van Armando's huisje. Joël Verschoot, die de duif heeft verkocht, is veel geld kwijt aan de bewaker. 'De bewaking kost me 3.000 euro voor die paar dagen', zegt hij tegen De Telegraaf. 'Maar liever zo dan dat er iets gebeurt met de duif. Ik moet er niet aan denken dat iemand met Armando aan de haal gaat.' 

De vogel is verkocht via een veiling op het internet. Joël heeft niet de hele veiling een bodyguard gehuurd. Hij heeft eerst zelf een paar nachten voor het duivenhok geslapen. 'Ik zag op de veiling dat de prijs aantrok en kreeg toen al schrik dat er iets zou gebeuren. Ik heb een matras in het hok gelegd', vertelt hij. Toen de prijs wel héél hoog werd, schakelde Joël toch maar een bewaker in. Vandaag vertrekt Armando naar zijn nieuwe baasje in China.

Anderen lazen ook: Duurste duif ooit verkocht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Echt belachelijk echt waar 1.25 miljoen euro voor een DUIF!!? ik vind dat echt niet kunnen dat is zo raar. Betaal a.u.b een normale prijs dank u wel

ja, het is echt belachelijk!

WoW dat is veel geld! Oeps

Raar een vogel heeft toch geen bodyguard nodig ook al is het de beste maar toch Vraagtzichaf

ik vind het maar zielig dat die duiven zo een lange reis moeten maken zo helemaal naar china Duimomlaag Vraagtzichaf Duimomhoog Blij

Vraagtzichaf why zo veel geld? t is maar een vogel die gewoon rond hoort te vliegen!

ik ben 100000 waard waarom geen 1,25mil

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps