Foto: Ashlee Benc Kangaroo Island Land for Wildlife

Dwergbuidelmuis gevonden na bosbranden in Australië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Biologen op het Australische Kangaroo Island waren dolblij toen ze de grote ogen van dit grijze dwergbuidelmuisje zagen schitteren in de natuur. Ze waren bang deze diersoort de enorme bosbranden van vorig jaar niet had overleefd. 

In Australië ontstonden vorig jaar enorme bosbranden, waardoor veel bossen zijn verwoest. Miljarden dieren overleefden de ramp niet. Vóór die branden was deze muis, die maar 6 tot 8 gram weegt, al een bedreigde diersoort. Er leefden nog maar 113 dwergbuidelmuisjes op het eiland ten zuiden van Australië. Biologen waren bang dat alle dwergbuidelmuizen de branden niet hadden overleefd en dat de soort daardoor was uitgestorven. 

Weinig leefruimte

De biologen waren daarom heel blij toen ze vorige week zo'n klein muisje vonden. Zij hopen nu dat er nog meer op het eiland leven. Maar voor die dieren is nu nog weinig leefruimte over, vertelt een bioloog aan de Amerikaanse nieuwszender BBC. 93% van het leefgebied op Kangaroo Island zou volgens haar zijn verbrand. 'Deze dieren leven graag op dikke, beschutte plekken en daar zijn niet meer veel van over.' Toch hebben ze hoop om nog meer dwergbuidelmuisjes te vinden. (De tekst gaat verder onder de foto.)

Foto: Ashlee Benc Kangaroo Island Land for Wildlife

60.000 koala's werden slachtoffer

Niet alleen de dwergbuidelmuizen werden slachtoffer van de branden. Miljarden dieren overleefden de ramp niet, maakte het Wereld Natuur Fonds deze week bekend. Koala's werden vooral het gezicht van de branden. 60.000 buidelberen werden slachtoffer. Zij moesten vluchten, raakten gewond over overleefden het niet. Daarover lees je hier meer.

Anderen lazen ook: 60.000 koala's slachtoffer van bosbranden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het muisje heel erg schattig cute

dat is niet waar ik vind hem lelijk

Ik vind het heel erg schattig en leuk om te zien.

Het is heel leuk om te lezen
En heel interessant:)

Blij

Blij Blij Juichen hij of zij is gered

Hij is veels te cute om naar te zien heel erg intersand

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.