Foto: Unsplash

Eekhoorn verstopt duizenden walnoten in auto

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Eekhoorns bewaren graag wat nootjes voor in de winter. Een Amerikaanse eekhoorn bewaarde zijn voedselvoorraad in een auto. Niet zomaar wat walnoten, maar wel zeven emmers vol!

De meeste walnoten had de eekhoorn verstopt onder de motorkap. Daar haalde de eigenaar van de auto, Bill Fischer, wel vijf volle emmers met nootjes uit. De rest van het voedsel zat verstopt in de bumpers van de auto. 

Fischer deelde op Facebook foto's van de voedselvoorraad. De tekst gaat verder onder de post.

Elke twee jaar

Het is niet de eerste keer dat de eekhoorn zoveel nootjes verstopt in de auto. Maar zoveel als nu? Dat had Bill Fischer nog niet eerder gezien. Fischer vertelde aan de Amerikaanse krant Washington Post dat de eekhoorn dit elke twee jaar doet. Zo lang doet de walnotenboom er namelijk over om weer nieuwe noten te laten groeien.

Op Facebook laat Fischer weten dat buurtbewoners de walnoten kunnen komen ophalen! Zo worden ze toch nog gebruikt. Hopelijk laat hij nog wat over voor de eekhoorn.

Anderen lazen ook: YouTuber bouwt hindernisbaan voor eekhoorns.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook