kikker romeo julia

Eenzame kikker Romeo eindelijk op date met zijn Julia

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Tien jaar lang zat kikker Romeo uit Bolivia eenzaam in een aquarium. Biologen vreesden dat hij de laatste in zijn soort was. Begin dit jaar vonden ze in de jungle toch een Julia voor hem en ze zijn eindelijk op date geweest. Dat was super-romantisch.

Met hun handen in het haar zaten ze, de biologen die dachten dat Romeo de allerlaatste in zijn soort – de Sehuencas – was. Romeo was al best oud, dus de tijd begon echt te dringen: hij moest zich voortplanten, anders zou zijn soort uitsterven. Daarom zetten de biologen een tijd geleden een boodschap van Romeo op een datingsite. In een soort lokroep vroegen ze of er ergens ter wereld misschien een kikker was die op romantische date met Romeo zou willen. Met de grappige actie wilden de onderzoekers geld inzamelen voor een grote zoektocht naar een Julia voor Romeo. Het werd wereldnieuws.

Verkikkerd

Die zoektocht kwam er. En met succes! Na een speurtocht in een afgelegen, vochtig stuk jungle in Bolivia vonden de biologen meerdere soortgenootjes van Romeo, waaronder een vrouwtje dat wel eens een goede match voor hem zou kunnen zijn. Voordat de kikkers kennis mochten maken, moest ‘Julia’ eerst worden onderzocht op ziektes. Maar nu zijn ze dus eindelijk op date geweest. En de twee lijken erg verkikkerd op elkaar.

Romeo zwom gelijk naar Julia en omhelsde haar liefdevol. Ze schijnen ‘het’ zelfs al een paar keer kort gedaan te hebben. Mochten er echt kleine baby-kikkertjes van komen, dan worden Romeo én Julia weer teruggezet in het wild. Het is dus hopen op flink wat kikkerdril.

Anderen lazen ook: Toch een Julia voor eenzame kikker Romeo.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat leuk dat ze het met elkaar kunnen vinden

JA< ECHT HE super sexy

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.