Foto: Shutterstock

Eerste echte duizendpoot met duizend pootjes ontdekt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

1306 pootjes heeft-ie. Wetenschappers hebben dan toch eindelijk de eerste échte duizendpoot ontdekt! Een historische vondst, want echte 'duizend'poten zijn nooit eerder gevonden.

Tot voor kort is er nooit een beestje op aarde gevonden dat de naam duizendpoot echt verdiende. Het recordaantal pootjes nog op 750 poten. Maar nu er is een lang, dun en slungelig beestje opgedoken. Hij werd zestig meter onder de grond ontdekt in een boorgat in een mijngebied in West-Australië. 

'Een wonder'

Het slungelige beestje is minder dan een millimeter breed en bijna tien centimeter lang. Hij heeft 'een kegelvormige kop met enorme antennes en een snavelvormige mond om te eten', aldus de onderzoekers. Het beestje is blind, een normale eigenschap voor dieren die hun hele leven onder de grond zitten. Hij werd gevonden tijdens het boren naar mineralen in de grond. 'Naar mijn mening is hij een prachtig dier, een evolutionair wonder', aldus één van de onderzoekers.

Anderen lazen ook: 'Pratende dinosaurus ontdekt'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook