Libelle

Eerste hulp voor insecten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het gaat niet goed met de vliegende, zoemende en kruipende beestjes in ons land. Dat wisten we al, maar volgens een nieuw onderzoek is hun situatie nog slechter we dachten.

De onderzoekers maken zich zorgen, want in de afgelopen zeventwintig jaar is twee derde van de onderzochte groepen insecten in Nederland verdwenen. 

Vogels

In andere Europese landen is het al niet veel beter. In Frankrijk zijn sinds 2000 33% minder vogelsoorten die insecten eten. De belangrijkste reden voor het uitsterven van insecten? Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest in de landbouw.  

Onmisbaar

Het verdwijnen van al die beestjes mag je best een ramp noemen. Insecten zorgen voor een gezonde bodem waarin planten kunnen groeien, ze bestuiven bloemen, bomen en gewassen en ze zijn onmisbaar als voedsel voor vogels en andere dieren.

Helpen

Het goede nieuws is dat veel boeren en bedrijven zien dat dat anders moet. Ze zoeken naar natuurlijke manieren om hun gewassen te verbouwen. En zelf kun je de insecten ook een handje helpen. Hoe? Dat zie je in dit filmpje: 

Anderen lazen ook: Zo krijg je een tuin vol vlinders. en Hoeveel bijen zitten er op jouw balkon?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.