Foto: Egelopvang Papendrecht

Egel Five nu te zien in museum

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het verhaal van egel Five is zo bijzonder, dat dat niet verloren zou moeten gaan. Dat vonden de mensen van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Daarom is ze vanaf vandaag in het museum te zien in de tentoonstelling Dode dieren met een verhaal

Het was even schrikken in oktober. Nog maar een week nadat de egel uitgeroepen werd tot 'onze' Dier van het Jaar, overleed ze. Door een schimmelinfectie was ze bijna al haar stekels kwijtgeraakt en kwam ze terecht in de Egelopvang Papendrecht. Haar naam had ze te danken aan de vijf stekels die ze nog op haar rug had toen ze in de opvang kwam.

Voor altijd bewaard

De opvang startte een actie om geld op te halen om Five te redden. Zo werd ze al snel beroemd. Ze werd behandeld door dierenartsen van de Universiteit in Utrecht, maar zij konden helaas niks meer voor haar doen. Five was te ziek. Nadat ze een spuitje kreeg werd ze meegenomen naar het museum. Daar werd ze op een speciale manier behandeld, zodat ze voor altijd bewaard kan blijven.

Nog meer dieren met een verhaal

Five heeft veel meegemaakt en dat vond het museum een goede reden om haar toe te voegen aan de tentoonstelling Dode dieren met een verhaal. Ze staat er tussen andere beroemde dieren die ook zijn opgezet, zoals de domino-mus die per ongeluk 23.000 steentjes omgooide terwijl mensen bezig waren met een recordpoging. Maar ook de bekende blauwe ijsvogel, die vorig jaar door Christoph (toen 13) werd gevonden tijdens het schaatsen, is er te zien. 

De mensen van het museum kozen voor een stoere houding voor Five:

Foto: Natuurhistorisch Museum

Anderen lazen ook: Verdrietig nieuws: Egel Five is overleden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Zoooooo erg. Een Duimomhoog voor Five en de mensen die haar leuk vinden en voor de mensen die Five geholpen hebben.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps